eStudyJobs Daily Quiz no.2 27 May 2019 ssconlinejobs.com

eStudyJobs Daily Quiz no.2 27 May 2019 ssconlinejobs.com



1. Megalaya State was created on -
A. 1960 B. 1962 C. 1966 D. 1972
Answer :- D

2. Valentine’s Day is celebrated on -
A. Octomber 21 B. December 14 C. February 14 D. November 21
Answer :- C

3. The first wave of Aryan immigration into India began in -
A. 500 BC B. 1000 BC C. 1500 BC D. 1000 A.D.
Answer :- C

4. Who was the President of the Constituent Assembly -
A. Dr.Rajendra Prasad B. Dr BR.Ambedkar C. C.Rajgopalachari D. Pt.Jawaharlal Nehru
Answer :- A

5. Consumer Protection Act (CORPA) was implemented in -
A. 1985 B. 1986 C. 1987 D. 1988
Answer :- B

6. Babar entered India for the first time through -
A. Sind B. Punjab C. Kashmir D. Rajasthan
Answer :- B

7. Telegrahic code was introduced by -
A. Lipman B. Macmillan C. Thomas Moore D. Cockrell
Answer :- C

8. Which article of our Constitution provides special status to Jammu and Kashmir -
A. 370 B. 356 C. 368 D. 378
Answer :- A

9. Penicillin was invented by Fleming in the year - 
A. 1842 B. 1929 C. 1945 D. 1951
Answer :- B

10. Taj Mahal is on the banks of -
A. Tapti B. Ganges C. Jamuna D. Cauvery
Answer :- C


See also:- eStudyJobs Daily Quiz no.1 26 May 2019 ssconlinejobs.com
eStudyJobs Daily Quiz no.2 27 May 2019 ssconlinejobs.com eStudyJobs Daily Quiz no.2 27 May 2019 ssconlinejobs.com Reviewed by Bangalibabu on May 27, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.