Question Paper #4

1. Megalaya State was created on -
A. 1960 B. 1962 C. 1966 D. 1972

2. Valentine’s Day is celebrated on -
A. Octomber 21 B. December 14 C. February 14 D. November 21

3. The first wave of Aryan immigration into India began in -
A. 500 BC B. 1000 BC C. 1500 BC D. 1000 A.D.

4. Who was the President of the Constituent Assembly -
A. Dr.Rajendra Prasad B. Dr BR.Ambedkar C. C.Rajgopalachari D. Pt.Jawaharlal Nehru

5. Consumer Protection Act (CORPA) was implemented in -
A. 1985 B. 1986 C. 1987 D. 1988

6. Babar entered India for the first time through -
A. Sind B. Punjab C. Kashmir D. Rajasthan

7. Telegrahic code was introduced by -
A. Lipman B. Macmillan C. Thomas Moore D. Cockrell

8. Which article of our Constitution provides special status to Jammu and Kashmir -
A. 370 B. 356 C. 368 D. 378

9. Penicillin was invented by Fleming in the year - 
A. 1842 B. 1929 C. 1945 D. 1951

10. Taj Mahal is on the banks of -
A. Tapti B. Ganges C. Jamuna D. Cauvery



Answers :- 1. D 2. C 3. C 4. A 5. B 6. B 7. C 8. A 9. B 10. C
Question Paper #4 Question Paper #4 Reviewed by Bangalibabu on September 19, 2017 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.